Hoppa till innehållet

Kristianstad – Vår nya hemort!

Orderinvest flyttar huvudkontoret - från Knislinge till Kristianstad.
En flytt som har flera anledningar och som kommer att göra gott för både Orderinvest, våra kunder och våra medarbetare. Någon sa att man ska flytta vart 5:e år, men den saken kan vi prata om.

Varmt välkomna att besöka oss!

flyttbild.jpg

VD Patrik med de nya ägarna av Gamla Skofabriken i Knislinge. Anne & Sven Norup, Lejongatan AB

 

Lång tid på samma plats…..
Efter 32 år i anrika Gamla Skofabriken i Knislinge, lämnar vi Lejonskors ursprungliga plats, och flyttar till Kristianstad. Även här hamnar vi i en gammal anrik fastighet, som bl.a. har inrymt Bongs Fabrik. Att platsen spelar roll kan vi skriva under på. Finns inget härligare än att veta att väggarna har inrymt flera generationers slit och att utvecklingens låga har brunnit både länge och väl.
 
Varför flyttar vi då….?

I Knislinge saknas bostäder, och en grupp företagare frågade mig, om jag kunde tänka mig att sälja Gamla Skofabriken. Denna grupp skulle i så fall utreda möjligheterna att bygga bostäder av industriell karaktär. Efter ett par månaders betänketid så svarade vi helt enkelt; Absolut, den utvecklingen vill vi inte stå i vägen för.
 
Kristianstad är vår stad…..
Väldigt många känner till, och kan relatera till staden Kristianstad. Så även våra kunder och leverantörer. Och nu när tillfället dök upp tog vi helt enkelt chansen. Att flytta till ”stan” känns för oss som det mest naturliga av alla ställen. Här känner vi oss lika hemma som i Knislinge.
För övrigt så kommer vi ett steg närmare en stor del av våra kunder på den lokala marknaden.
Men fortfarande är det så att vår största kundbas ligger utspritt över hela landet, och så även i Norge.
 
Men Knislinge då….
Orderinvest lämnar aldrig Knislinge och Östra Göinge. Det är här vår företagskultur har byggts upp, och det är här vi har utvecklats. Vårt stora Skandinaviska centrallager ligger här, och med den positiva utvecklingen vi har, så kommer vi med all sannolikhet att expandera vårt lager. Och vi har aldrig haft kontor och lager på samma adress, så vi är vana vid att ”Teamet”, har några kilometer mellan varandra.
 
Vad händer i Kristianstad då…..?
I Kristianstad kommer vi på sikt att ha ett relativt stort showroom. Anpassningen av den lokalen startar nu i höst, och med inflyttning en bit in på nästa år. Vi kommer också att vara grymt aktiva på att besöka våra kunder, att bjuda in kunder till oss, och bli den självklara partnern i att skapa fantastiska arbetsplatser för våra medmänniskor. Blir en del spännande inslag framöver – så håll utkik!

 
Som vanligt är kaffet gott, och stolarna sköna – så varmt välkommen att besöka oss på Mäster Bonggatan 2 i Kristianstad!

Patrik Salomonsson, VD Orderinvest

 

flyttbild_2.jpg

Avskedsfrukost med grannar och kollegor i Gamla Skofabriken, Knislinge

Produkten har lagts i varukorgen