Checklista
Småartiklar eller stora kartonger, lätt gods eller tunga metallkomponenter? Tänk på att hyllplanens mått ska rymma det som lagras utan att det sticker ut och att kapacitet på både hyllplan och hyllsektion ska klara tyngden. Om du ska lagra smådelar är det en stor fördel om t.ex. avdelare och lådor finns i tillbehörsprogrammet.
-
Behöver hyllan kunna förändras?
Lagringsbehovet idag ser kanske helt annorlunda ut imorgon. En hylla med ett brett tillbehörsprogram är lättare att förändra. Tänk också på hur hyllan monteras, är det enkelt att flytta om när behov uppstår?
-
I vilken miljö ska hyllan stå?
Om hyllan ska stå i lokaler där kunder vistas kan en lackerad hylla vara ett snyggare alternativ. En galvaniserad hylla ger ett råare intryck, men är å andra sidan tålig i tuffare miljöer.
-
Hur ser säkerhetskraven ut?
För att motverka risken att en hylla välter är det smart att bulta fast den i golvet. Om det finns risk att gods ramlar av är det bra om hyllan kan kompletteras med t.ex. raskant eller heltäckande ryggplåt.
-
Hur mycket jobb innebär monteringen?
Vissa hyllor kommer i beståndsdelar med delade stolpar och många skruvar. Slutresultatet blir ofta stabilt, men monteringen tar lång tid. Skruvlös montering sparar många timmars arbete och för stora lagerprojekt kan det vara värt att överväga färdigmonterade gavlar.
|