Classic_main.jpg

Att välja entrématta

Visste du att 80 % av all smuts som förs in i en byggnad kommer via våra fötter? Med effektiva entrémattor stoppar du smutsen redan i dörren. När du väljer entrématta utgår du från tre steg. Vi hjälper dig att reda ut begreppen och ger dig tips på sådant som är bra att ha i åtanke när man planerar för mattorna i entrén.

 

Slasksasong-2.jpg

Skrapmattan - Det första steget

Skrapmattan bör vara det första som möter fötterna när du kommer in genom dörren. Skrapmattan samlar upp den grova smutsen under skorna. Alla besökare är inte duktiga på att skrapa av skorna, så du vinner på att ha en matta som är minst 3–4 fotsteg lång. Då gör skrapmattan jobbet utan att man behöver stanna upp.

När du väljer skrapmatta finns det några saker du bör fundera på. Eftersom mattan samlar upp grov smuts är det smart att välja en modell som tål mycket grus och slask utan att det ser ofräscht ut. När det väl är dags för rengöring ska det också gå enkelt. Du vill ha en skrapmatta som är både enkel att tvätta och skaka av. Sist men inte minst bör du ägna en tanke åt säkerheten. Blöta sulor mot blött och halkigt underlag leder ofta till fall. Välj därför en skrapmatta som är halksäkrad och dränerad.

Här kan hittar du våra skrapmattor Finn, Rubett och Yoga Light.

 

Slasksasong-3.jpg

Kombinationsmattan - Nästa steg

Efter skrapmattan är det dags för kombinationsmattan. Precis som namnet antyder är detta en entrématta som kombinerar flera egenskaper, den både skrapar och torkar. Kombinationsmattan samlar upp mellangrova smutspartiklar och sand. Den tar även hand om det mesta av vätan. För dig som bara har plats för en matta i din entré är kombinationsmattan det bästa alternativet.

Här hittar du våra kombinationsmattor Allt-i-Ett och Combi Premier.

 

Slasksasong-4.jpg

Torkmattan - Det sista steget i din entré 

Torkmattan är det sista steget för dig som vill skapa en ren och fräsch entré där smutsen stannar vid dörren. Torkmattan ser till att absorbera väta och tar också hand om den finkornigaste smutsen. När du väljer torkmatta är det viktigt att den är högabsorberande och kan ta hand om mycket väta innan funktionen avtar.

Här hittar du våra torkmattor Solett och Classic.

 

Slasksasong-8.jpg

Fler tips när du väljer entrématta

Mycket handlar om att göra ett gott första intryck och entrén är oftast det första som möter en besökare. Välj därför entrémattor som samlar upp så mycket smuts och väta som bara är möjligt och överväg att använda entrémattor av alla typer för att maximera effekten. Det hjälper också till att ge ett rent och snyggt intryck i hela lokalen!

Tänk också på att välja mattor som är anpassade för hur mycket folk som passerar entrén. Om du har många besökare är det väl värt att gå upp ett snäpp i kvalitet. Och givetvis behöver du ha en entrématta som tål våra nordiska förhållanden med snö och slask.

Sist men inte minst, varför inte låta entrémattan vara en varumärkesbärare? Vi erbjuder även profilmattor med valfri design. På så vis kan du profilera ditt företag med både varumärke och bilder på entrémattan. Med en färgskala på 66 färger kan vi lösa designer med mycket fin detaljrikedom och även skapa tryck med fotokvalitet!

Vill du veta mer om våra profilmattor eller vill du diskutera den bästa lösningen för just din entré? Kontakta oss så hjälper vi dig!

 

Slasksasong-12.jpg