Olika mötesformer

Olika-Motesformer-Coverbild.jpg

Hur hittar man konferensmöbler för lyckade möten?

Möten kan anta många former som ställer olika krav på inredningen. När du planerar möbleringen finns det några saker som är värda att ägna en tanke:

 • Typer av möten som ska hållas
 • Lokalens utformning
 • Små saker som gör mötet mer lyckat
 • Vad inredningen signalerar

 

Nedan ger vi dig lite tips på hur du kan tänka för att skapa den optimala mötesmiljön för just din verksamhet. Om du vill ha fler tips är du givetvis alltid varmt välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig att hitta inredningen du behöver!

 

Korta möten - Stående

Lägger du ner mycket arbetstid på möten? Alla möten kräver ju inte sittande och det är lätt att man hamnar i en statisk sittposition under längre möten. Skapa ökad effektivitet genom att hålla nästa möte stående! Med ett höj- och sänkbart konferensbord kan du enkelt variera arbetsställningen och få in mer rörelse i vardagen. Kombinera gärna med aktiva, något högre stolar eller pallar så att du kan ha en halvstående, framåtlutad sittposition. Här förklarar vi fördelarna med stående möten – och varför de borde bli en del av din arbetsdag.

 

Olika-Motesformer-2small.jpg

 

Tre fördelar varför du ska hålla stående möten

1. Mötena blir kortare och mer effektiva - Studier visar att möten där deltagarna sitter ner varar i genomsnitt 34% längre än när de står upp. Med stående möten sparar du alltså tid! Stående möten blir mest effektiva om de är ca 20–25 minuter långa och naturligt fokuserade då det kan vara obekvämt att stå upp längre perioder. Om mötet varar längre är det bättre att variera sig mellan stående och sittande.

2. Samarbete och kreativitet förbättras – Forskning visar att personer som står upp samtidigt som de arbetar tillsammans är mer engagerade än när de sitter. Vi blir mer alerta när vi står och hjärnan arbetar mer effektivt. Även delning av information och idéer ökar märkbart.

3. Belastning på kroppen minskar – Det känns i kroppen om man sitter stilla en längre stund. Med ett höj- och sänkbart konferensbord slipper du statiska sittställningar, du varierar då mellan sittande och stående, vilket i sin tur minskar belastning på nacke, axlar och rygg. När du står bekvämt koncentrerar du dig bättre, vilket i sin tur ökar produktiviteten.
Komplettera gärna det höj- och sänkbara konferensbordet med ståmattor för ytterligare avlastning och tänk på att ha bra skor. Vill du ta det aktiva mötet ett steg längre? Varför inte hålla ett gåmöte utomhus – perfekt för att få igång kreativiteten!

skrivbord2.jpg   gangband.jpg

Ett ergonomiskt höj- och sänkbart skrivbord får dig att må bättre och jobba effektivare. 

  Gå-band Officewalker BL är ett gåband utformat för att användas under ett höj- och sänkbart skrivbord. Perfekt för lite vardagsmotion vid till exempel ett onlinemöte.
stamatta.jpg   Upis1.jpg

Ståmattan passar utmärkt för stående arbeten vid skrivbordet. Ger dina fötter en behaglig känsla och ger dig en lite enklare vardag.

 

Balanspall Upis1 - Det smarta alternativet till den klassiska arbetsstolen! En smakfullt designad sittmöbel som passar in i alla rum och kontor. Enkelt för dig att justera höjden så att den passar för just dig!

 

 

Långa möten – Sittande

Vad gör ett bra konferensrum?

Ett bra konferensrum är funktionellt och kreativt, men samtidigt ett rum där många olika personligheter kan jobba tillsammans och trivas. Det är viktigt med en harmonisk och lugn bas. Första steget när man ska inreda ett konferensrum är att göra en behovsanalys. Vad ska rummet användas till, hur många sittplatser behövs, vilken teknik ska finnas och vilken typ av möbler blir bäst? Ibland räcker det med ett stationärt mötesbord, men många gånger vill man kunna möblera om och anpassa så att man får en mer flexibel lösning. Man kanske istället väljer flera små bord som kan kopplas ihop till ett stort.

 

Olika-Motesformer-3.jpg

 

 

Nice.jpg   KongressStyle-bord.jpeg

Nice är en staplings- och kopplingsbar stol med låg vikt (4,6 kg), vilket gör den ypperlig att använda där Du ofta möblerar om, t.ex. vid konferenser, utbildningar, mässor och events.

 

Kongress Style är ett hopfällbart konferensbord som är enkelt att stapla med gummibeläggning som gör att bordet ligger stabilt och säkert.

stolsvagn.jpg   Klappstol-Toronto.jpg

Stolvagn till stol Nice, plats för 25 stolar. Gör det smidigt att transportera och förvara stolarna när de inte används. Fler vagnar hittar du under stolskärror och bordsvagnar.

 

 

Klappstolen Toronto är en bekväm och slitstark fällbar stol som passar perfekt till sammanhang där höga krav på bekvämlighet, ergonomi och säkerhet krävs.

 

Konferenser

Att välja konferensmöbler är inte alltid det lättaste men med hjälp av våra tips hoppas vi att valet blir lite enklare. Nyckeln till lyckade möten och konferenser är bra konferensmöbler – För att medarbetarna ska orka hålla koncentrationen uppe under hela konferensen ger du dom rätt förutsättning med bekväma konferensmöbler. I vårt sortiment finner du både bekväma, snygga och praktiska konferensmöbler.

 

Att välja konferensbord

När du ska välja konferensbord bör du fundera över frågor som:

 • Vilken typ av konferenser kommer hållas i lokalen?
 • Vilka konferensmöbler är bäst för era lokaler?
 • Nu är det dags att välja konferensmöbler

 

Att välja konferensstolar

Konferensverksamhet kräver flexibilitet och vilka konferensmöbler du än väljer så bör du komma ihåg att dina medarbetare måste sitta bekvämt för att orka hålla fokus under hela konferensen. Hos oss påOrderinvest handlar du högkvalitativa konferensmöbler, som ger er de allra bästa förutsättningarna för lyckade konferenser.

 

 

ekan.jpg   021-00220-001_1_Gul_Olika mötesformer.jpg

Ekan är ett stort konferensbord med läcker design, utmärkt för alla mötesrum! Ett väl tilltaget konferensbord med kraftig bordsskiva.

  Konferensstol Oslo En stilren konferensstol på hjul med exklusiv känsla. Valbar i 8 färger Xtreme-tyg. Med underrede och armstöd i borstad aluminium. 
Style.jpg   Rocket-Mega.jpg

Stolen Style är staplingsbar och kopplingsbar vilket gör att användningsomårdena är många. Style passar perfekt till mässor, event, lunchrum, utbildningar, konferenser och restauranger mm.

  Lärarbord och pulpeter. Med en pulpet finns det möjlighet för talaren att avlastas lite och med förvaring av material som används vid tex ett föredrag.

 

Olika-Motesformer-8.jpg

Stolen Style

 

Tysta möten i allmänna utrymmen

Att skapa rum i rummet och utnyttja stora rum eller allmänna platser mer effektivt för exempelvis mindre möten. För att det ska bli så flexibelt som möjlig kan vi till exempel använda oss av olika skärmväggar, soffor med hög rygg, bokhyllor och gröna växter. Vi kan även använda oss av passiva utrymmen så som korridorer eller passager så dom blir mer än en transportsträcka.

 

 

Olika-Motesformer-6.jpg

 

Vancouver.jpg   August.jpg

Vancouver Lite serien består av fåtöljer och soffor. Möbelkollektionen erbjuder kubiska former som passar perfekt in i stilen med moderna rymliga kontor. Elegant design och noggrant urval av efterbehandlingsmaterial gör att Vancouver Lite serien uppskattas av estetiker med ett öga för detaljer.

 

August är en serie med soffor med ljudabsorberande kvaliteter som är skapad speciellt för öppna arbetsmiljöer. Passar perfekt för små möten där du kan skapa fristående öar med avskildhet i olika former.

 

august1.jpg

August

 

Små saker som gör mötet mer lyckat

För en bättre ljudmiljö

Det är också viktigt att titta på rummets förutsättningar, framför allt på ljudet och ljuset – Lyssna in akustiken och få in textilier till exempel i form av mattor, gardiner, växter och ljudabsorbenter för att mjuka upp intrycket i rummet och för att få ner ljudnivån. Ljudabsorbenter är ofta den bästa lösningen eftersom det finns flera olika varianter. Det kan man även tänka på i valet av möbler som man plockar in i rummet genom att till exempel välja stolar med tygklädsel. När det gäller ljuset så måste det såklart finnas en bra och funktionell belysning i ett konferensrum men gärna även valmöjligheten mellan olika ljuskällor för att skapa olika stämningar i rummet. Det är också bra att kunna justera ljusstyrkan och variera det efter aktivitet. Ljus och bra belysning gör oss piggare och vårt allmäntillstånd blir bättre, samtidigt som vi har lättare att koncentrera oss.

 

Edge.jpg   konstvaxter.jpg

Golvskärmar har många goda egenskaper. Med golvskärmar skapar du en bättre akustik, ger insynsskydd samtidigt som en snyggt designad skärmvägg ger en attraktiv arbetsmiljö.

 

Konstväxter för att skapa en härlig atmosfär. Perfekt för den som vill ha liv och grönt i sin omgivning men utan besväret att behöva vattna.

 

Olika-Motesformer-5.jpg

 

Skärmvägg Edge

 

Tekniken ska vara med från start

Tekniken har en självklar plats i konferensrummet och ska finnas med i planeringen från allra första början. På så sätt undviker man kablar tvärs över golvet med snubbelrisk som följd. Sladdarna ska synas så lite som möjligt och gärna gömmas under bordsskivan. En projektor med tillhörande duk eller projiceringsyta finns i de flesta konferensrum, men det behövs också något att skriva eller fästa anteckningar på, till exempel blädderblock eller en whiteboardtavla.

 

Kabelhantering-Cover2.jpg
 
Skrivtavlor-Cover2.jpg

Kabelhantering

 

Skrivtavlor

 

Vad vill du signalera?

Design spelar roll vid affärsmöten Möblernas design och märke kan avgöra utgången för många möten. Tänk på att:

 • Stilen säger en hel del om ditt företag.
 • Designen får inte göra avkall på möblernas funktionalitet.
 • Förse gärna dina möbler med ditt företags logotyp – på så sätt skapar du marknadsföring även under kundmöten.
 • Möblerna ska imponera på besökarna samtidigt som de ska bidra till att besökaren kan slappna av i dem.

 

Olika-Motesformer-7.jpg

 

Vancouver Lite

 

Hur ska man tänka när det gäller färger?

Att färg påverkar oss är ingen hemlighet – men visste du att vilka färger du väljer på arbetsplatsen även påverkar din produktivitet, kreativitet, effektivitet och välmående? En bra kombination av material och färger skapar en balans. Vi förklarar hur du ska välja inredningsfärg på ett sätt som främjar ditt arbetssätt – oavsett om du ska inreda konferensrummet, kontoret eller klassrummet.

 

Röd, orange och gult – Är starka, energigivande färger som väcker uppmärksamhet och gör oss mer aktiva. Färgerna passar bra på inredningsdetaljer eller i miljöer där man vistas kortare tid, såsom fikarummet eller entrén.

 

Blå – Har en rogivande effekt och gör oss både lugnare och mer koncentrerade. Främjar kreativitet och lindrar både stress och spänningar. Ett bra val för kontoret, klassrummet eller konferensrummet.

 

Vit, beige, grått och andra neutrala färger är säkra kort.  – De är både fräscha och praktiska, påverkar oss positivt och fångar upp ljus på ett bra sätt. De flesta lär sig bäst med neutrala, kalla färger omkring sig – välj därför neutrala färger i exempelvis klassrumsmiljöer.

 

Grönt – upplevs som lugn, harmoniskt och får oss att gå ner i varv. Grönt är ett bra färgval för inredningsdetaljer och växter då växter i inomhusklimatet påverkar oss positivt och ökar både trivsel och kreativitet.

 

  Olika-Motesformer-4.jpg

 

 • Kommer konferensmöblerna att vara tillfälliga eller permanenta?
 • Kommer det hållas föredrag längst fram? Då behövs kanske en liten scen eller ett lite högre bord.
 • Kommer det arbetas i mindre grupper? Då kanske det behövs mindre mötesbord för detta, eller räcker det med de vanliga konferensborden?
 • Räcker det med en whiteboardtavla och pennor eller behövs den senaste tekniken med projektor och ljudanläggning?
 • Tänk på att konferensrummet ska avspegla er image och stämma överens med era värderingar. Konferensinredningen bör följa samma inredningsstil som resten av kontoret. Våra konferensmöbler går att kombinera på många olika sätt.
   
 • Lokalens storlek. Vad får plats?
 • Vilka konferensbord och stolar får plats?
 • Vill ni ha ett klassiskt mötesrum eller ett mer inspirerande grupprum för att främja kreativa idéer? Konferensmöblerna bör spegla hur ni vill att rummet ska användas.
   
 • Hur stort konferensbord får plats i rummet utan att det blir för trångt? Ett för stort konferensbord gör kanske att rummet känns onödigt litet.
 • Vilken form passar bäst? Det finns allt från ovala och fyrkantiga, till smala och stora konferensbord.
 • Vad är smidigast? Hopfällbara konferensbord är det bästa alternativet för flexibla konferenser och trånga lokaler, de är enkla att både plocka fram och gömma undan.
 • De ska vara sköna att sitta på även under längre stunder så välj gärna klädda konferensstolar med armstöd och mjuk dyna.
 • Anpassa stolarnas storlek efter bordet. För breda stolar till ett smalt bord gör att det blir alldeles för trångt.
 • I trånga lokaler välj hopfällbara och stapelbara stolar som är enkla att förvara.
 • Stilen säger en hel del om ditt företag.
 • Designen får inte göra avkall på möblernas funktionalitet.
 • Förse gärna dina möbler med ditt företags logotyp – på så sätt skapar du marknadsföring även under kundmöten.
 • Möblerna ska imponera på besökarna samtidigt som de ska bidra till att besökaren kan slappna av i dem.