Skrivbordslampor

skrivbordslampa.jpg

Vårt urval av skrivbordslampor grundar sig i första hand på funktion och kvalitet. På en arbetsplats krävs det mycket av belysningen. Om det är något man bortser ifrån så visar det sig ofrånkomligt i brist på energi och fokus. Något som inte sällan manifesterar sig som besvärande huvudvärk.

En annan sak som spelar roll i urvalet är design. Just lampor av alla slag är estetiskt tilltalande. Klassikerna är många, och de äger en tidlöshet som är nästintill unik. I presentation av produkterna nedan finns ett par vackra klassiker. Men vi börjar med en stilren, aningen futuristisk variant.

 

Skrivbordslampa Trace...

Trace.jpg

...är en kompakt LED skrivbordslampa, med utmärkt ljusutbyte och minimalistisk design. En slank arm bär det distinkta lamphuvudet som har formen av en superellips, en kvadrat med rundade hörn. Skrivbordslampan ändrar form och uttryck när den ses från olika vinklar. Tillägget av en färgglad dekorring ger skrivbordslampan ett lekfullt uttryck..
Trace erbjuder utmärkt ergonomi på arbetsplatsen. Ljusbilden är asymmetrisk och sprider ljuset jämnt i en vinkel tvärs över arbetsområdet. Detta förhindrar reflektion och gör det möjligt att placera Trace vid sidan av arbetsytan. USB-laddare integrerad i bordsfoten.

 

Skrivbordslampa Niila...

niila.jpg

...är en stilren och flexibel lampa som passar alla skrivbord och arbetsplatser. Hög mysfaktor, och med fem ljusstyrkor att välja mellan och ett elegant formspråk får man mycket design för pengarna. Lampans arm kan också justeras från 0 till 130 grader för att få precis rätt vinkel för stunden. Det går dessutom enkelt att ladda mobilen i det USB-uttaget som finns i lampfoten. Lampan slås också automatiskt av efter fyra timmars bruk med hjälp av en Eco-timer.

 

Skrivbordslampa L-1...

L-1.jpg

...1937 tog den norska industrimannen Jac Jacobsen fram den extrema klassikern L-1. Inspirerad av den fantastiska rörligheten i lampans kranfunktion konstruerade han lamparmaturen med helt igenom funktionellt synsätt. Den blev snabbt en standard på kontoren, hos arkitekter, inom hälsovård, skolor och fabriker. Man kan undra om det var en slump, eller om Jacobson helt enkelt hade en naturlig känsla för design, men L-1´s odödliga popularitet kommer sig av allt att döma främst från dess underbara formspråk och utsökta minimalism. Med tiden utvecklades den i flertalet varianter, alla lika framgångsrika. Med L-1 signalerar du att du har seriositet och därtill ypperligt god smak.

 

Skrivbordslampa Split...

split.jpg

...en kraftfull skrivbordslampa för stora, krävande arbetsplatser. Den ger betydligt mer ljus jämfört med traditionella skrivbordslampor. Split är dimbar och har automatisk avstängning för att spara energi. Det asymmetriska ljuset minimerar bländning och gör det möjligt att placera ljuset på sidan av skrivbordet utan att störa synfältet framför dig. Denna imponerande moderna skrivbordslampan sticker ut i alla kontorsmiljöer. Den har en fjäderbalanserad arm i sann Luxo-tradition, för maximal räckvidd och flexibilitet och utan att någonsin behöva dras åt med skruvar.