Stommar till skåp Esko

Stommarna i serien Esko finns i två modeller, där valet av hållfasthet bör anpassas efter miljön där skåpet placeras. För båda varianterna levereras stommarna färdigmonterade och om du väljer ett skåp med sockel levereras även denna monterad för maximal stabilitet. Stommarna finns både med plant och sluttande tak. Modellen med sluttande tak har hela sidor med sluttande överkant, istället för en tillagd komponent som är vanligt förekommande på marknaden.

Ett plant tak är det bästa valdet om du har en låg takhöjd eller om det finns fördelar med att saker kan förvaras ovanpå skåpet. För andra verksamheter är det bättre att välja ett sluttande tak, dels för att det förhindrar att något placeras ovanpå skåpet, men också för att det samlar mindre damm. Klädskåpets totala höjd varierar beroende på vilken typ av tak du väljer.

Stommarna i serien Esko går att få i färdiga moduler upp till 1200 mm i bredd. En färdig skåpsmodul med flera dörrar är att föredra ur ett ekonomiskt perspektiv, då det ger ett bättre styckpris per lucka jämfört med ett enkelskåp. Stommarna har som standard inga ventilationshål utan är konstruerade för att ändå ge ett bra tillflöde av luft till skåpen.

 

         stommar

 

Kontakta oss gärna och beskriv dina önskemål så hjälper vi dig att välja den stomme som passar bäst för din verksamhet.

 

Stomme Standard

Den vanligaste stommen för skåp i serien Esko har sidor och tak av 0,7 mm kallvalsad stålplåt samt botten av 1,25 mm kallvalsad stålplåt. Stomme Standard är pulverlackerad, lacktjocklek ca 50my. Stomme Standard har en stabil konstruktion som fungerar bra i de allra flesta miljöer.

 

Stomme Robust

För de allra tuffaste miljöerna är stomme Robust det bästa valet. Den tåligaste stommen för skåp i serien Esko har sidor av 1,0 mm kallvalsad stålplåt och botten av 1,25 mm kallvalsad stålplåt. Stomme Robust levereras pulverlackerad, lacktjocklek ca 50my.

 

 

Läs mer om fördelarna med skåp Esko