Shift+

flexibel_möblering.jpg

 

Flexibel möblering för flexibla miljöer

Arbetet under skoldagen är inte statiskt. Vissa arbetsuppgifter sköts bäst i helklass, för andra är grupparbetet optimalt och ibland lär man sig bäst genom enskilt arbete.

Med de flexibla möblerna i serien Shift+ är det enkelt att anpassa klassrummet utefter arbetsuppgift. Elever och lärare kan själva skapa den optimala miljön för uppgiften och på enkelt sätt utan hjälp utifrån flytta om möblerna från t.ex. en cirkel för gruppsamtal till fristående platser för traditionell, lärarledd undervisning.

 

 

Fördelar med Shift+

Tanken med konceptet Shift+ är att skapa frihet och möjligheter. Möblerna ska inte vara bundna till en specifik plats, de ska enkelt kunna flyttas i rummet och i hela skolbyggnaden.

Varje lektion kan anpassas efter det aktuella behovet utan att man behöver byta sal och omflyttningen går snabbt och enkelt. För att åstadkomma detta har fem principer varit grunden i utvecklingen av Shift+.

  • Mobilitet, bord och förvaringsmöbler är försedda med hjul för enkel förflyttning
  • Låg vikt, det ska inte vara en belastning att möblera om
  • Platsbesparande, då möbeln inte behövs ska den kunna förvaras på minimalt utrymme
  • Enkelhet, fokus på praktiska lösningar som alla kan använda
  • Kreativ formgivning, vi lär oss bättre i en kreativ miljö med levande form

 

Möblerna i serien är testade och godkända enligt EN 1729. EN 1729 är en europeisk standard och testmetod, framtagen för att säkerställa att möbler för utbildning är anpassade efter barn i förskola och skola (EN 1729:1) samt att möblerna uppfyller bestämda kriterier för kvalitet och säkerhet (EN 1729:2).

 

Skapa din egen lärandemiljö

Shift+ är det första steget till en flexibel lärandemiljö. 

Lärande och lärandemiljöer är starkt sammanknutna. Det är kritiskt att skapa miljöer som inte hämmar utveckling utan bejakar den. Aktiviteterna i skolan blir fler och fler. Det kan vara svårt att exakt veta vad som kommer krävas något år framåt. Därför är det nödvändigt att skapa miljöer som är anpassningsbara och multifunktionella.

Serien Shift+ består av bord, förvaringsmöbler och sittmoduler som gör det möjligt att inreda flexibelt och enkelt flytta om. Möbler som ger möjlighet att variera inlärningsmetoder i all oändlighet. Möbler för både dagens och morgondagens skola.

Våga tänka utanför boxen! Med Shift+ är det enkelt att prova olika lösningar.

 

steg1.jpg

 

steg2.jpg

 

steg3.jpg

 

steg4.jpg

Produkter på bilderna ovan: Skolbord Shift+ Single, Skolbord Shift+ Semi, Bokhylla Shift+, Mjuksitt Shift+, Shift+ Teacher, Skolstol PantoSwing och Balanspall Hokki

 

Klassrummets betydelse

Klassrummet och möbleringen har en stor inverkan på lärandet. För att lära är hjärnan beroende av hela kroppen. Stillasittande, slentrianmässiga lektioner leder till sämre koncentration.

Fysisk aktivitet är viktig både för hälsa och prestation. Det är därför dagens skola är rörligare än förr. Genom att integrera fysisk aktivitet och omväxling i lektionerna mår eleverna bättre – och når bättre studieresultat.

 

ShiftPlus_Base_Flip_miljo.jpg

 

flip.jpg

På bilderna ovan är: Skolbord Shift + Flip, Skolbord Shift + Single,   Lärarbord Shift + TeacherSkolbord Shift + Semi,   Bokhylla Shift +,   Mjuksitt Shift +,  Skolstol PantoMoveBalanspall Hokki.

 

Shift+Base.JPG

Skolbord Shift+ Base & Skolbord Shift+ Flip

Skolborden Shift + Base och Flip kan med sin speciella form till fördel placeras bredvid varandra. Borden har plats för två elever. Bordsskivan i slitstarkt LIGNOpal och finns i olika färger.

Shift + Base kan väljas med eller utan bromsbara hjul och finns i 7 olika fasta höjder (400 - 820 mm). Skolbordet är testat och godkänd enligt EN 1729, ta hjälp av vår guide för rekomenderad bordshöjd enligt EN 1729. Läs mer >

 

Shift + Flip finns i 3 olika fasta höjder (720 - 820 mm), har bromsbara hjul och en fällbar bordsskiva, vilket gör Shift + Flip lätt att ställa undan när de inte används. Skolbordet är testat och godkänd enligt EN 1729, ta hjälp av vår guide för rekommenderad bordshöjd enligt EN 1729. Läs mer >

Shift_semi.jpg

Skolbord Shift+ Semi

Skolbord Shift+ Semi med plats för två elever. Skolbordet är halvrunt, vilket gör att två bord med enkelhet kan placeras mot varandra, så att de bildar en cirkel.  Den svängda delen av skolbordet är anpassat för att kunna kombineras med två Shift+ Single eller att kombineras med kortsidan av ett Shift+ Base alt. Flip. 

Bordsskiva i slitstarkt LIGNOpal, valbar i olika färger. Välj mellan individuellt bromsbara hjul eller filtbeklädda glidfötter, skolbordet är även valbart i 7 olika fasta höjder (400 - 820 mm).  Skolbordet är testat och godkänd enligt EN 1729, ta hjälp av  vår guide för rekommenderad bordshöjd enligt EN 1729. Läs mer >

Skolstol PantoMove

shift_single.jpg

Skolbord Shift+ Single

Skolbord Shift+ Single med plats för en elev. Bordet finns i två utförande, konvext eller konkavt. Dessa två spegelvända bord kan kombineras på många olika sätt, placeras till att bilda en cirkel, en grupp eller i rader.

Upp till 6 bord kan staplas på varandra när de inte används, för en flexibel möblering.  Bordsskiva i slitstarkt LIGNOpal och valbar i olika färger, två bromsbara hjul och två ben med filtbeklädda fötter, valbar i 7 olika fasta höjder (400 - 820 mm).

Skolbordet är testat och godkänd enligt EN 1729, ta hjälp av vår guide  Läs mer >

På bilden syns även Skolstol PantoMove

Shift_teacher.jpg

Lärarbord Shift+ Teacher

Lärarbord Shift+ Teacher är ett flexibelt bord utvecklat för lärare. Lärarbordet är lätt att flytta med fyra hjul varav två är bromsbara. Bordet går att få i olika höjder, välj mellan en fast höjd på 915 mm eller 1100 mm eller ett höj- och sänkbart med fri höjdinställning 710 - 1150 mm, vilket gör att bordet går alldeles utmärkt att använda som ståbord alt. att sitta vid. Slitstark bordsskiva i LIGNOpal med bokfack i metall under, valbart i olika färger. Läs mer >

Skolstol PantoMove

 

Möbler som är lätta att flytta och kombinera

Med möbler som är lätta att flytta och kombinera, går det snabbt att förändra ett rum. 

Varje produkt har sin unika förmåga att skapa en annorlunda miljö i symbios med andra produkter inom Shift+.

TriTable_miljo.jpg

På bilderna ovan: Skolbord TriTableShift+ BokhyllaSkolbord Shift+ SemiShift+ TeacherSkolstol PantoSwingBalanspall Hokki.

 

TriTable_miljo2.jpg

På bilderna ovan: Skolbord TriTable

 

TriTable_wide.jpg

Skolbord TriTable

Det triangelformade Skolbordet TriTable har plats för en elev. Bordet kan med sin unika form kombineras i en rad olika varianter. Skolbordet är staplingsbart för att uppta så lite yta som möjligt då de inte används.  Bordsskiva i slitstarkt LIGNOpal, valbart i olika färger. Välj mellan filtbeklädda glidfötter på samtliga tre ben, alt. på två ben och ett bromsbart hjul på mittenbenet. Hjulet ger en fördel vid upprepade förflyttningar och ökar flexibiliteten. 

Skolbordet är valbart i 7 olika fasta höjder (400 - 820 mm). Skolbordet är testat och godkänd enligt EN 1729, ta hjälp av vår guide för rekommenderad bordshöjd enligt EN 1729. Läs mer >

På bilderna syns även Skolstol PantoMove samt Skolstol Level Lupo med fotstöd.

 

TriUnion.jpg

På bilden: Skolbord TriUnion, Skolstol PantoMove

Skolbord TriUnion

Skolbord TriUnion är ett trekantigt ståbord. Skolbordet är stort (B170 x D1170 x L1630 mm), och bjuder ledigt in två personer på den långa sidan.tica Neue"Bordsskiva i slitstark LIGNOpal, finns i flera färger. Skolbordet har låsbara hjul, men kan även beställas med glidfötter istället. Finns i tre fasta höjder höjder 880, 1060 eller 1200 mm. Skolbordet är testat och godkänd enligt EN 1729, ta hjälp av vår guide för rekommenderad bordshöjd enligt EN 1729.

Läs mer >

 

Lite.jpg

Skolbord Lite

Skolbord Lite har plats för en elev. Bordsskiva i slitstark LIGNOpal, finns i två storlekar (700 x 550 mm alt. 750 x 650 mm). Bordet är staplingsbart och kan med lätthet förvaras då det inte används. Genom bordens unika konstruktion kan de dessutom placeras bredvid varandra utan att det blir mellanrum. Bordet går att beställa med filtbeklädda glidfötter på samtliga fyra ben alt. på två ben och två bromsbara hjul på två ben.

Välj mellan 7 olika fasta höjder (400 - 820 mm). Skolbordet är testat och godkänd enligt EN 1729, ta hjälp av vår guide för rekommenderad bordshöjd enligt EN 1729. Läs mer >

UnoFreeForm.jpg

Skolbord Uno Free Form

Skolbord Uno Free Form ger möjlighet att skapa en spännande lärandemiljöeue". Bordskivans utformning gör att man med hjälp av flera bord kan bygga en cirkel där alla elever har samma närhet till händelsernas centrum. Vid en 30 graders cirkeluppsättning används 12 st bord. Vid en 20 graders cirkeluppsättning används 18 st bord.: Bordsskiva i slitstark LIGNOpal finns i flera färger. Bordet är försett med filtklädda glidtassar samt med en bokkorg under bordsskivan. Välj mellan 6 fasta höjder (530 - 820 mm). Skolbordet är testat och godkänt enligt EN 1729, ta hjälp av vår guide för rekommenderad  bordshöjd enligt EN 1729. Läs mer >

 

Shift+, en möbel för hela skolan

Möjligheterna för Shift+ stannar inte i klassrummet. Skapa fler kreativa miljöer! Shift+ fungerar utmärkt på många ställen, t.ex. i bibliotek, gemensamma utrymmen och grupprum.

 

Shift_plus_landscape.jpg

Produkter på bilden ovan: Skolbord Shift+ Semi, Bokhylla Shift+, Mjuksitt Shift+, Skolstol PantoSwing  och Balanspall Hokki.

 

ShiftPlus_mjuksitt.jpg

På bilden ovan: Mjuksitt Shift+ och Bokhylla Shift+.

 

Mjuksitt Shift+

Mjuksitt Shift+ består av olika moduler, som kan kombineras i oändligt många variationer. Modulerna finns i olika färger, höjder och storlekar. Välj mellan raka eller svängda moduler. Mjuksitt-serien går alldeles utmärkt att kombinera med integrerbara soffhyllor eller Shift+ bokhyllor. 

Läs mer >

bokhylla_ShiftPlus.jpg

Bokhylla Shift+

Bokhylla Shift+  är en serie kraftiga bokhyllor i laminat. Rygg av perforerad målad plåt. Rejäla hjul varav två med broms. Magnet på sidorna för att hålla ihop hyllorna vid möblering. Bokhyllorna finns som rak eller svängd samt i olika höjder. Kombineras med fördel med hela serien Shift+. 

Rak hylla >

Svängd hylla >

 

Vi hjälper dig att lösa ekvationen

Svenska skolor står inför en utmaning. Planerad nybyggnad, tillbyggnad eller ombyggnad av befintliga skolor kommer inte att fylla det ökande behovet av nya skolplatser. Så faktum är att skolans värld rent fysiskt krymper, samtidigt som den växer så det knakar. Eller kanske mer korrekt uttryckt; i takt med att antalet elever ökar i skolan, blir ytorna mindre. Dessutom ökar kraven på skolan. Utbildningen ska vara anpassad för nya kompetensbehov i en snabbt föränderlig omvärld. Detta ställer krav på en helt ny typ av lärandemiljöer.

För att hjälpa Sveriges skolor att lösa ekvationen erbjuder vi inredning för flexibel lärandemiljö, tillverkad av en världsledande prisbelönt designer som brinner för långsiktig hållbarhet och utveckling i skolans värld.

Låt oss hjälpa dig att skapa en flexiblare skola!

Vi hjälper dig gärna att skapa en lärandemiljö som främjar flexibilitet.

Kontakta oss så berättar vi mer om hur Shift+ och våra övriga möbler kan skapa en skolmiljö som är anpassad för både dagens och morgondagens behov!