Elektriska trappkärror

Banner Landning insp. verks. 1166 x 391 WEB.jpg


Vad är en elektrisk trappkärra?

En elektrisk trappkärra är en säckkärra som är speciellt utvecklad för transport upp- och nedför trappor. Trappkärror har existerat i många år, men är numera utrustade med elmotor som gör hanteringen mycket lättare och sätter mindre krav på användarens fysiska egenskaper.
Just den ergonomiska biten är den viktigaste fördelen den elektriska trappkärran för med sig. Egenskapen att förflytta tungt gods upp och ned för trappor utan att utsätta knän, armar, rygg och ben för hög belastning. En direkt följd är att en korrekt använd trappkärra minskar risken för arbetsskador och förslitningsskador.
Grundegenskapen hos en elektrisk trappkärra är att du inte drar/lyfter vagnen till nästa trappsteg, utan att lyftstagen smidigt och obesvärat lyfter kärran och godset till nästa trappsteg.

Dessutom behöver du inte dela upp godset och gå flera turer p.g.a. vikten. Den elektriska trappkärran har med sin kraftiga motor och litiumbatteri hög bärkraft, maxlasten är beroende på modell. Vi rekommenderar varmt användning av elektrisk trappkärra, inte minst för de stora fördelarna på arbetsmiljön.

 


Detta använder du en elektrisk trappkärra till.

En elektrisk trappkärra bör brukas i alla de fall då det innebär lyft i trappor. Våra maskiner kan användas på alla typer av trappor och inom alla typer av branscher. Det är inte alltid man tänker på det själv eftersom dessa lyft tidigare alltid skett manuellt. Detta med följden att förslitningsskador med tiden har gett sig tillkänna. Därför bör alla arbetsplatser investera i en elektrisk trappkärra och bespara sin personal tungt arbete. En annan fördel med kärran är att du på plan mark kan använda den som en reguljär säckvagn/magasinkärra.

Oavsett om du ska transportera paket, ölbackar, tvättmaskiner, torktumlare, bakungnar, kyl/frys, cementsäckar, redskap, gasflaskor mm så kan en elektrisk trappkärra lösa problemet som en trappa innebär. Detta med en långt högre säkerhet, det enda som krävs är att man håller koll på styrningen så att lyftstagen hamnar rätt på trappstegen, samt att man ser till att tyngdpunkten på last och kärra ligger ungefär vertikalt över trappkärrans hjul. Till produkterna

BW170-GF-8.jpg              031-02024-000_3.jpg

 

Vilken trappkärra ska du välja?

Den serie elektriska trappkärror vi valt att föra är av märket Betterway. Det är en serie som förutom att använda sig av den nyaste teknologin också håller lägsta möjliga pris. Betterways kärror är utrustade med en ny, unik typ av litiumbatteri som har längst arbetstid på marknaden samtidigt som det har en snabb laddningstid på 1 timme. Betterway har flera modeller att välja på och täcker därmed alla typer av arbeten. Vi har maskiner med kapacitet på mellan 70-400 kg. Maskiner med larvfötter, lyfthjul och bromsar. Därför hittar du med säkerhet en maskin som täcker just dina behov.

Storsäljaren på elektriska trappkärror är modellen BW170-G, en allroundkärra med hela 170 kg kapacitet och utrustad med broms som gör transport nedför trappor obesvärat. Vi har även modell med 70 kg kapacitet, larvfötter och broms. Denna modell är perfekt vid transport av gods med lägre vikt, samtidigt som larvfötterna gör den enkel att köra. Passa utmärkt till kontor, skolor, hantverkare, restauranger, barer, caféer och liknande. Om du har extremt tunga lyftuppgifter så har vi även en modell med plattformslift och larvfötter med kapacitet på upp till 400 kg. Till produkterna

 

 

Vanliga frågor:

Hur många trappsteg klarar en Betterway elektrisk trappkärra på en laddning?

De flesta av våra elektriska trappkärror kan klara upp mot 1800 trappsteg på en laddning, men det är beroende på modell. Vi har även modeller som har kapacitet för mellan 300-1000 trappsteg på en laddning. Våra produktsidor är försedda med produktspecifikation innehållande all den data du behöver.

Hur lång tid tar det att ladda batteriet på våra elektriska trappkärror?

Det tar mellan en till tre timmar att ladda våra elektriska trappvagnar, beroende på modell.