Banner Inspiration Valj Ratt Vagn.jpg

 

Vi på Orderinvest är stolta över att kunna erbjuda ett av marknadens bredaste sortiment av vagnar. Samtidigt inser vi också att ett stort utbud gör det svårare att välja rätt. Vilken vagn passar egentligen bäst i just min verksamhet? För den bästa lösningen är inte densamma för alla. Den optimala vagnen är den som ger rätt kvalitet och tillräcklig funktion för det den ska användas till.

Genom att ställa dig frågorna varvad och hur blir det lättare att hitta rätt vagn för din verksamhet. För att underlätta ditt val har vi tagit fram en guide som vägleder dig till just den vagn som du behöver.

I vår webshop hittar du praktiska vagnar för industri och verkstad, kontor och konferens samt skola och förskola. Givetvis är du också alltid varmt välkommen att kontakta våra experter. Vi på Orderinvest har lång erfarenhet av olika transportlösningar och hjälper dig gärna att hitta vagnen du behöver!

 

Var ska vagnen användas?

Platsen där vagnen ska användas påverkar givetvis valet. Börja därför med att fundera igenom den miljö där vagnen ska användas och om det finns några speciella krav just där.

 

Några saker som är värda att fundera på är att:

 • I en industrilokal eller på ett bygge kan det krävas en vagn med robust och slittålig konstruktion.
 • Inom storkök och restaurang kan det ställas hygienkrav som gör att det krävs en vagn i rostfritt.
 • På kontoret eller i fikarummet kommer kanske vagnen att stå framme och då vill man gärna ha en vagn i läckrare design.
 • Om det gäller en vagn för skola och förskola som kommer att flyttas av barnen kan det vara lämpligt att storleken är anpassad för en yngre användare.
 • I vissa miljöer kan ljudnivån vara viktig och då är en vagn med tystgående hjul det bästa alternativet.
 • Underlaget spelar också roll för val av hjul, för mjuka golv funkar hårda hjul bäst, för hårda golv funkar mjuka hjul bäst och om vagnen ska rulla på ojämnt underlag är luftgummihjul att föredra.

 

Bred bild 900 miljö_oskarp BG_JPG.jpg


På bilden visas perrongkärra Luke med träflak och luftgummihjul

 

 

Vad kommer jag att transportera på vagnen?

Antagligen kommer vagnen att användas för att förflytta många olika saker, men det är ändå klokt att ägna en tanke åt ungefär vad man tänker sig att transportera. På så vis får man svar på många frågor som är till hjälp för att hitta den optimala vagnen.

 

Det är t.ex. klokt att tänka på att:

 • Tyngden på det som ska förflyttas ger vilken kapacitet vagnen behöver ha.
 • Storleken på godset gör att du vet både vilket hyllmått du behöver och vilket fritt mått du måste ha mellan hyllplanen.
 • Om det du ska flytta lätt kan glida av eller välta är det smart att välja en vagn med gavlar, väggar eller galler på en eller flera sidor.
 • Om det rör sig om mindre gods kan du kanske optimera arbetsflödet genom att välja en vagn med många hyllplan eller en vagn med avdelare som håller det du flyttar separerat.

 

Rod vagn med vaxter 440 x 475.jpg

Man i fargaffar 440 x 475.jpg

På bilden visas hyllvagn Color med två hyllplan
 

På bilden visas butiksvagn Michael med ställbart och fjädrande plan
 

Hur kommer jag att använda min vagn?

Hela poängen med att använda en vagn är att den ska hjälpa dig till en bekvämare, säkrare och bättre arbetsdag. Genom att fundera på hur vagnen ska användas kan du komma fram till smarta idéer som optimerar arbetsflödet och förenklar din vardag.

 

Exempel på sånt som är värt att ägna en tanke är att:

 • Om jag behöver notera på listor när jag plockar varor är det bra om vagnen kan förses med skrivplatta.
 • Om jag behöver nå sånt som står högt upp är det smart att vagnen har en stege.
 • Om jag ofta transporterar olika typer av gods kan det vara bra att vagnen har flyttbara hyllplan.
 • När vagnen används ofta kan det förbättra arbetsmiljön rejält om jag kan använda ett ergonomiskt handtag.
 • För vissa arbetsuppgifter är det bra om det går att vinkla hyllplanen.

 

Vi hjälper dig att hitta rätt vagn

Vi på Orderinvest har lång erfarenhet av transportlösningar och hjälper dig gärna att hitta rätt vagn för just din verksamhet. I vårt breda standardsortiment går det nästan alltid att hitta en vagn som fungerar optimalt för uppgiften.

 

Om inte våra standardprodukter räcker till för att lösa just ditt behov har vi också möjlighet att ta fram specialanpassade vagnar. 
Berätta vad du behöver – att hitta lösningen är vårt jobb. Och det är ett jobb vi älskar!

 

Varmt välkommen att kontakta oss